20 Kasım 2012 Salı

Moda'da neymiş??

Moda Nedir? Modayı takip eden veya etmeyen herkes moda kelimesinin sadece bir toplumda öne çıkan giyim tarzlarını mı ifade ettiğini merak eder. İşte "Moda Nedir" sorusunun cevabı...
 
Moda, moda, moda... Nedir bu moda dediğimiz? Erkekler de, bayanlar da -ki günümüzde bayanların vazgeçilmezlerindendir- moda ile ilgilenir. Her ne kadar bayanlara göre erkekler daha az ilgileniyor gibi görünse de aslında erkeklerde moda ile ilgilidir.(son yıllarda bence) Ama günümüzde moda deyince aklımıza ilk gelen bayan olur. Çünkü etrafımızdaki tüm giysi mağazaları neredeyse sadece bayanlara çalışıyor gibidir.
 
Moda: "Bir toplumda bir zaman dilimi içerisinde öne çıkan giyim tarzlarını ifade etmekle birlikte, sadece giyim değil genel davranışlar, sanat, mimari, edebiyat ve yemek gibi birçok konuyu da içine alan ve bir süre etkin olan toplumsal bir beğeniyi de anlatmak için kullanılmaktadır.
 
Peki her sene farklı bi tarzda giyinip çıkıyoruz.Peki her sene giyindiğimiz bu tarzı kim belirliyor ? hiç merak etmiş miydiniz??
 
Tabiki, defililer çok önemli ama  Ünlülerin modaya etkisini ilk anlayan Versace markasıdır.
Bizler genellikle 'ünlüler ne giymiş.Onlar giymişşse modadır' kafasında değil miyiz? :)
 
 
Büyük markalar ünlüler için yüzlerce ürün ayırır.
Dünyada, bir markanın kaderini değiştirebilecek 10 kadın vardır: Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Madonna, Kate Moss, Cameron Diaz, Sarah Jessica Parker, Sienna Miller, Uma Thurman, Scarlett Johansson ve Paris Hilton. Kylie Minogue ve Gwen Stefani daha çok 'trendy' insanlara hitap eder.
neler dönüyor ?:)
?
 
 
  "Madonna pek kullanmadığı için ona çanta gönderilmezmiş. Sienna Miller ise neredeyse her marka tarafından ürün alırmış. Miller'ın ayda yaklaşık 26 çanta (2 bin ile 30 bin dolar değerinde) aldığı sanılıyor. Evine her hafta kıyafetler, ayakkabılar vs. dolu bir araba geliyormuş."
 
vaayy beee ünlü olmak varmış diyesiniz geldi değil mi?:)
 
 
Ben bu konuyu araştırmadan önce şöyle düşünürdüm. Ünlülerin üstündekileri görünce, üf kim bilir ne kadardır? hangi tasarımcının ürünüdür. ama o kadar para kazanıyor versin tabi' derdim.
ahh onlar bedava veriliyormuş be Çuçe. 

***
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...