7 Şubat 2013 Perşembe

Momiji* cılgınlıgı :)

Momiji Momiji Momji... ? Nedir bu Momiji?

Her biri birbirinden farklı karakterlere sahip, yaklaşık 8 cm. boyunda rengarenk şirin mi şirin koleksiyon bebekleri. Asla oyuncak değiller. Bu koleksiyon bebeklerinin Japon oldukları düşünülse de aslında 2005 yılında kurulan bir İngiliz markası. (ben ilk öyle düşünmüştümde:) İlham kaynağı da sıcacık dostluklar ve hayatımızı renklerden küçük mutluluklar. Gündelik hayatımızda bir sürü mesaj alıyoruz ancak hiçbiri kalıcı olamıyor(!). Bu koleksiyon bebekleri tam da bu noktada yardımımıza yetişiyor. Koleksiyon bebeklerinin altında küçük bir mesaj saklama haznesi bulunuyor. Haznenin içinden de boş bir not kağıdı çıkıyor. Sevdiklerinize içinizden geçenleri, güzel dileklerinizi bu not kağıtlarına yazarak verebilir ve mesajınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. Hediye edeceğiniz bebekler de onların karakterlerini yansıtacaktır. Çünkü her bir koleksiyon bebeğinin farklı ilgi alanları var.
~~
Bana sorarsanız herkesin böyle bebeklere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar cansızda olsa...









Pekiii....Almak istesek Momiji Bebekleri Nerede Bulabiliriz?


Momiji bebeklerin Türkiye'deki distribütörü ByWonderland. Koleksiyonlarda yer alan bebekleri, onların huylarını suylarını, gelecek koleksiyon haberlerini de Bywonderland internet sitesinden kolaylıkla takip edebilirsiniz. İnternet sitesinden alışveriş yapmak bana göre değil derseniz, satın alacağım şeyi illa önce görmem gerekir diye düşünüyorsanız gidebileceğiniz adreslerden biri Beymen Blender, diğeri de Bilstore.  Bunun dışında Instagram'da her ay düzenlenenMomiji Sevgiyi Yay fotoğraf yarışmasından da hediye Momiji kazanma şansınız var.

Momiji 'sevgiyi yay' Instagram Yarışması....

Momiji'nin mottosu "spread the love" yani "sevgiyi yay".






Aralık 2011'de Türkiye'de bir ilk olarak Instagram'da "momijisevgiyiyay" etiketli bir yarışma başlatmış ByWonderland. Yarışmanın amacı mutluluk ve sevgi yayan fotoğrafları çekmeyi ve bu fotoğraflara bakmayı sevenleri, #momijisevgiyiyay etiketi ile bir arada toplamakmış. 9 ayda 15 binden fazla fotoğraf katılmış. Şimdi ise yarışma gelenekselleşmiş durumda ve hiç ara verilmeden her ay devam etmesi planlanıyor. Temmuz ayının hashtag'i #momijisevgiyiyay07 Ağustos ayınınki ise #momijisevgiyiyay08 şeklinde de devam ediyor. Sadece Momiji sevenleri değil, küçük şeylerden mutlu olan ve paylaşmayı seven, birbirini hiç tanımayan bir sürü insan bu yarışma sayesinde tanışıp arkadaş olmuş. Yani Momiji gerçekten de yaymış sevgiyi:)


2 yorum:

  1. bunlari izmirde hangi semtte nerede bulabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi Bilstore mağazaları satıyormuş. Henüz ben de alamadım. İzmir/balçova/Agora'da Bilstore mağazası var... oraya bakabilirsin:)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...